2009. november 22., vasárnap

A siker nem csak pénzben mérhető.

Önmagától adódik a kérdés, a sikert másban is lehet mérni? A válasz igen. Mégis miért van, hogy az MLM-ben kevesen jutnak fel a csúcsra. Egyszerűen szólva azért mert túl hamar feladják, noha a lehetőség adott.

Az ok pedig a pénz. Ez első meglátásra ostobának tűnhet, pedig az igazság itt rejtőzik. Nézzük csak meg közelebbről a kérdést.

Sokan csak a pénzkeresést élvezik. Ha nem keresnek pénzt az első néhány hónapban, elbizonytalanodnak, abbahagyják, és esetleg még rossz hírét is keltik a hálózati marketing iparnak. Mások abbahagyják, és egy másik MLM céget keresnek.

Némi pénz gyors megszerzésének lehetősége önmagában még nem elegendő indok egy hálózati marketing cégbe való belépésre. Önmagától adódik a kérdés, ha nem a pénzért, akkor miért?

Két okból is érdemes, az első, hogy segítsünk magunkon, a második, hogy segítsünk másokon. Ha csak az egyik ok miatt lépünk be, a rendszer nem fog működni a számunkra.

Azok a mentorok, akik a pénzt tekintik az elsőszámú értéknek, rövidtávon gondolkoznak. A sikertelen MLM- mezők legnagyobb hibája, a türelem hiánya. Gondoljunk csak bele a hálózati marketingvállalkozás, egy olyan eszköz, amelyik pénzt termel a számunkra. Egy ilyen eszköz létrehozása és működtetése pedig, időigényes feladat, és a kockázat, valamint a késleltetett jutalmazás, érzelmileg zavaró lehet. Azokat az embereket, akiknek magas az érzelmi intelligenciájuk, a késleltetett jutalmazás nem zavarja.

A késleltetett jutalmazás ellentéte a függőség. A függőségben szenvedő emberek nem tanúsítanak ellenállást bizonyos külső ingerekkel szemben. Ilyenek, például az alkohol, a dohányzás, és bármilyen furcsa de a pénz is ide tartozik.

A jutalom késleltetésére képtelen, vagy függőségben élő emberek nem tudnak nemet mondani, ha ennivalóról, szexről, dohányzásról, alkoholról, tévénézésről, vagy pénzről van szó.

A függőség, vagy a késleltetett jutalomra való képtelenség az alacsony érzelmi intelligencia jele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése