2009. november 24., kedd

Élesszük fel újra álmainkat.

Sok embernek nincsenek álmai. Miért is van ez? Azért mert az álmok bizony pénzbe kerülnek.
A JÓ hálózati marketing cégek egyik fontos értékét abban látom, hogy hangsúlyt fektetnek az emberek álmainak megvalósítására és megélésére.
Vannak, akik az álmaikat módszeresen megölik. Bizonyára hallottak ilyen mondatokat, „ Én ezt nem engedhetem meg magamnak „ vagy hasonlót, mint: „ Azt hiszed a pénz a fán terem „ stb, stb, stb. Óvakodjatok azoktól az emberektől, akik meg akarják ölni az álmaitokat! Nincs rosszabb, mint ha egy barát, vagy a szeretteink közül valaki megöli az álmainkat.
Vannak emberek, akik ártatlanul ( vagy nem is olyan ártatlanul ) ilyesmiket mondanak:

1. „ Nem tudod megtenni.”
2. „ Ez túl kockázatos. Tudod, hány embernek nem sikerült?”
3. „ Ne butáskodj! Honnan szedted ezt a hülyeséget?”
4. „ Ha tényleg annyira jó, akkor miért csinálják olyan kevesen?”
5. „ Már mindenki ezzel foglalkozik,nincs piaca.”
6. „ Ó, én már évek óta csinálom, mégsem jutok ötről hatra.”
7. „ Én már hallottam érről, elmondom neked, miért nem működik.”

Megfigyeltem, hogy azok az emberek szokták megölni mások álmait, akik a sajátjaikkal már végeztek! Az álmok a tanulás lelki oldalából fakadnak, és az álmok gyilkosai általában érzelmi oldalról támadnak.
Az, hogy az ember gazdag legyen, nem olyan fontos. Az sokkal fontosabb, hogy iparkodjon, tanuljon, tapasztaljon, és mindent megtegyen azért, hogy kifejlessze magában azt a személyes erőt, amellyel megengedheti magának, egy olyan vállalkozás létre hozását, amelyik segít önmagának, és embertársainak sikeressé válás útjára lépni.

Az a fontos kivé válunk abban a folyamatban, amelynek során a kezdettől indulva végighaladunk a céljaink felé vezető úton.
„ Akinek kisszerűek az álmaik, azok kisszerű életet élnek.” Ha meg akarjátok változtatni magatokat, kezdjétek az álmaitok méretével. Ne hagyd, hogy az átmeneti anyagi gondok csökkentsék álmaid méreteit. Éppen az álomkép az, ami segít átvészelni ezt a nehéz időszakot az életedben. A csőd átmeneti állapot, a szegénység viszont örök. Ha csődben vagy semmibe sem kerül a gazdagságról álmodni. „ Sok ember azért szegény, mert már nem álmodik.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése