2010. január 14., csütörtök

A cselekvés semmissé teszi a lustaságot.

Aki lusta, az vagy beteg, vagy még nem találta meg a kedvére való munkát. Állapítsunk meg egy tényt, senki nem születik lustának! Az ember sajátja, ha egészséges, tesz, vesz, alkot, dolgozik. Amikor kigyógyulunk egy betegségből, már alig várjuk, hogy a dolgainkat folytathassuk tovább. A tétlenség unalmassá teszi az életünket, az unalom pedig lustaságot szül.

Ennek az ellenkezője is igaz, mert cselekvés, érdeklődést vált ki az emberből, és lelkesedést, ami pedig hozzásegít, hogy mindig új célokat tűzzünk ki. Célok nélkül lehet élni, de nem érdemes. A céltalan élet, egy kormánylapát nélküli hajóhoz hasonló, amelyik ki van téve a tenger kénye kedvének.

„Az érzelmek nem mindig befolyásolhatók értelemmel, de mindig befolyásolhatók cselekvéssel!” (W: Clement Stone) Ha mélyebben belegondolunk, nagy igazság rejlik e gondolatban. Derítsd ki, miben vagy a legjobb, mit csinálnál szívesen, tedd a szenvedélyeddé, legyél a lehető legjobb benne, aztán váltsd valóra. Miért érdemes tanulni, és képezni magunkat? Azért mindenképpen, hogy megfelelő ismereteink legyenek, mert minél nagyobb a tudásunk annál nagyobb esélyünk lesz a „miben vagyok a legjobb” történetet megvalósítani.

A tanulás, és a tudás volt mindig a legnagyobb megtérülést hozó befektetés.

Üdv: Boros Pál

Tel: 02/9825453

E-mail: borospal@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése